Publicat el 21/01/2021

El nom d’aquest tipus de moble és un terme francès que significa ‘butaca llarga’. Es tracta d’un sofà de tres places amb una extensió en un dels costats que permet estirar les cames. Estèticament, es diferencia d’un sofà raconer perquè el mòdul d’extensió no té respatller.

Durant els últims anys els sofàs chaise-longue s’han anat imposant en les tendències decoratives, fins al punt que avui dia molts salons en tenen. I és que els seus avantatges són molts:
S’adapten. Poden ajustar-se perfectament al teu espai, ja que la chaise-longue pot estar a la dreta o bé a l’esquerra. Segons la distribució de la sala et convindrà més una opció o l’altra.

Aprofiten l’espai. La seva forma permet que es puguin col·locar a les cantonades d’un saló o una habitació. La seva distribució en forma d’«L» encaixa perfectament en qualsevol espai.

Són molt versàtils. La seva extensió addicional es pot dividir en diferents seients extres en el cas que hi hagi visites. Els models amb arca a la chaise-longue permeten guardar objectes com la manta de sofà, jocs de taula, coixins…

Més comoditat. La chaise-longue permet estirar-se sense treure lloc a les altres persones que puguin seure.

Pot semblar que els sofàs amb chaise-longue es diferencien molt poc dels de sempre, però el cert és que tenen característiques i particularitats que els donen molta personalitat. A l’hora de decorar el saló cal anar amb compte, ja que si un sofà normal ocupa força espai, en aquest cas la mida augmenta considerablement. És una gran aposta en estances estretes i allargades, perquè la chaise-longue tanca visualment la zona d’estar. En el cas de salons de dimensions reduïdes, hi ha la possibilitat de fer-ne un a mida, adaptant-lo a l’espai per tal de millorar la seva funcionalitat i no recarregar massa el lloc.

Redacció La Clau

Deixa un comentari