Publicat el 12/09/2019

Els experts asseguren que com més agradables siguin les nostres àrees d’estudi més fàcil ens serà aprendre. Per tant, un cop acabades les vacances i amb la perspectiva d’encetar un nou curs, ja sigui escolar o professional, és el moment de renovar aquelles zones que destinem al temps d’estudi i oci.

Tant si l’estudiant és un nen com un adolescent o un adult, el millor per aconseguir que pugui concentrar-se plenament és que l’ambient que l’envolta sigui l’adequat. La zona destinada a estudiar i fer deures ha de tenir el mobiliari necessari: una bona taula, un seient ergonòmic per afavorir la posició d’estudi i prestatgeries on col·locar arxivadors o llibres de consulta.

Per tal que aquesta zona sigui ideal per treballar has de tenir en compte l’ordre i la decoració que l’envolta. Ha de ser un espai en el qual seure i oblidar tota la resta per aconseguir aprofitar el temps al màxim. Per això, una bona idea és començar de zero, buidar la zona d’estudi de tot allò que no és necessari i endreçar el que decideixis conservar.

Recorda que una llibreria és la peça ideal per acompanyar l’escriptori, ja que et permet col·locar la impressora, arxivadors, llibres i el material necessari per a cursos i tallers.

Si tens espai, una taula gran t’ajudarà a mantenir l’ordre, cosa imprescindible per treballar de manera eficient. Orienta-la per aprofitar al màxim la llum natural i assegura’t que la cadira et doni la màxima comoditat.

En cas que l’estudi sigui molt petit o estret, col·loca prestatgeries en vertical sobre l’escriptori. També pots fer servir accessoris organitzadors, tant sobre la taula com penjats de la paret, per mantenir-ho tot ben endreçat i a l’abast.

Pensa que l’escriptori pot ser un únic prestatge subjecte amb suports, una vitrina amb un secreter o un moble ple de compartiments. Si hi afegeixes prestatgeries fins al sostre podràs encabir-hi un munt de llibres, i si poses calaixeres amples sota el tauler t’ajudaran a amagar els materials que facis servir en el nou curs o taller que acabes de començar.

Si et trobes que a la paret hi ha una columna o una finestra baixa que t’impedeix col·locar un prestatge prefabricat, opta per un escriptori a mida. L’avantatge dels mobles a mida és que no es desaprofita ni un mil·límetre, i amb armaris també a mida s’aconsegueix una composició estètica uniforme.

Pel que fa a la il·luminació, una llum articulada instal·lada directament a la paret estalviarà espai a l’escriptori, que, si convé, podrà ser més estret.

Per últim, tingues en compte que els científics asseguren que tenir plantes en la zona d’estudi i treball augmenta la creativitat en un 15 %.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari