Publicat el 01/12/2021

Combinar cadires de menjador de diferents estils i colors

Barrejar cadires de formes i tons diversos a la taula de menjador és una tendència que veiem per tot arreu. Si vols apuntar-te a aquesta moda que aposta per l’eclecticisme a l’hora de decorar, hi ha algunes claus que els professionals del disseny i la decoració ofereixen per saber com combinar les diferents cadires que es disposaran al voltant de la taula.

El mateix model en colors diferents. Envoltar la taula de cadires de la mateixa forma però de diferents colors farà que guardin una relació harmònica. Queda molt bé en espais moderns on es vol destacar un to una mica més cridaner, com el groc o el vermell, sense recarregar i compensant-lo amb un altre de neutre, com el gris o el blanc.

Al capdavant. Si es canvia l’estil de les cadires només a la capçalera de la taula, es crearà un ambient original però clàssic. Es pot optar per butaques o models més voluminosos, i triar-ne d’altres de més senzills per a la resta de seients. Una combinació perfecta si es vol donar un toc de dinamisme a una decoració sòbria.

Banc i cadires. Un bon recurs per a taules llargues és col·locar un banc entre les diferents cadires. És molt útil per a cases familiars i amb nens.

Barreja total. Per a una combinació de diferents dissenys, colors, estils i materials, és important que hi hagi harmonia quant a la mida i l’alçada perquè el conjunt resulti funcional.

Una de les regles bàsiques perquè qualsevol combinació que triem funcioni és, remarquen els experts, que hi hagi harmonia. Per tant, quan barregis i disposis els seients al voltant de la taula, procura que tots siguin de la mateixa alçada. Col·loca, sempre que sigui possible, dos de cada model com a mínim, ja que contribuirà a augmentar la sensació d’unitat de l’espai. I recorda que també pots combinar cadires noves i antigues, sempre que aquestes comparteixin els mateixos tons.

Redacció La Clau

Deixa un comentari