Publicat el 26/03/2021

El vermell és un color potent i intens que pot donar un toc de vitalitat a la nostra llar. És per això que cada vegada es fa servir més en la decoració d’interiors. Tot i així, cal saber utilitzar-lo de manera adequada per evitar saturar els ambients.

El primer que has de saber és que els tons brillants i forts com el vermell s’associen a espais moderns i avantguardistes, a diferència dels colors suaus que es relacionen amb ambients relaxats i càlids. Per tant procura no abusar de cap tipus de vermell, ja que incita al moviment i l’activitat.

Intenta que el vermell sigui un color complementari i no el fil conductor de la decoració. Per exemple, si el que vols és pintar les parets de vermell no les pintis totes quatre, sinó una. Després, incorpora mobiliari, tèxtils o articles decoratius d’aquesta mateixa tonalitat.

Tingues present que el vermell s’aconsella en aquelles estances en què vulguem més moviment: zones de pas com passadissos i rebedors, o bé dinàmiques com la cuina, la sala o el menjador. Ja hem dit que no es tracta d’un to relaxant, per tant hauríem d’evitar utilitzar-lo en els dormitoris.

Una altra bona opció per introduir el vermell dins de la llar és posar-lo com a color d’accent, és a dir, que no sigui el to principal de l’estança. Pots fer-ho amb els tèxtils, col·locant coixins vermells, catifes o, fins i tot, cortines. També amb petites peces de mobiliari com pufs, tauletes o objectes decoratius.

Combinar el vermell amb altres tonalitats és també una bona estratègia decorativa:

  • Blanc. Aquest color potencia el vermell i l’ajuda a destacar. Unes parets blanques amb un sofà, una taula o una catifa vermella creen un efecte visual meravellós.
  • Gris i negre. Els colors foscos ajuden a crear ambients moderns, però cal anar molt amb compte perquè treuen molta lluminositat i redueixen visualment les estances. Per tant, fes servir aquesta combinació en habitacions amb grans finestrals per on passi molta llum natural.
  • Marrons clars. El beix, l’ocre i els colors terra suaus queden molt bé amb el vermell. Com que el contrast entre ells és molt suau, pots afegir-hi el verd d’alguna planta perquè ressalti.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari