Publicat el 22/07/2021

Al mercat trobem moltes opcions per escollir les cadires per al nostre menjador. Per encertar de ple en la tria, t’expliquem les claus que donen els experts:

Disseny i comoditat. Si no has de fer servir el menjador cada dia, l’estètica pot prevaler sobre la comoditat; en canvi, si és un espai amb molt d’ús, cal triar cadires còmodes, que incitin els convidats a fer sobretaula. No serà necessari sacrificar l’estètica, perquè hi ha una àmplia varietat de cadires de tots els estils i molt còmodes. Si per a tu és molt important que les cadires siguin confortables, aposta per les entapissades. Podràs combinar-ne l’estampat amb els tèxtils del menjador per donar-li a tot plegat el toc estètic desitjat. Tingues en compte, però, que són més susceptibles a les taques.

La mida Has de tenir presents les dimensions de l’espai en què col·locaràs les cadires. Si el menjador ocupa tota una habitació, pots triar-les voluminoses, mentre que si comparteix espai amb la sala, és preferible decantar-se per cadires lleugeres. Si els metres escassegen, oblida’t de les cadires amb respatllers massa alts, ja que recarreguen l’ambient; i també de les que tenen braços, perquè ocupen uns 10 cm més que els models que no en tenen.

El material La seva elecció ve determinada per l’estil i disseny de les cadires que triem. Si el menjador és reduït i vols uns seients lleugers, decanta’t per cadires de fustes clares o de fibres, a ser possible amb línies rectes. Si busques cadires amb poc manteniment, les resines, el polipropilè i el metall són bones opcions. Una de les tendències que es veuen darrerament és la de barrejar cadires de diferents estils, dissenys, materials i colors. Això és una aposta arriscada, ja que cal habilitat per aconseguir un conjunt que tingui certa harmonia. El millor és fer-ho amb moderació i mantenint un fil conductor, com per exemple el color.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari