Publicat el 06/05/2021

En adquirir un aparell d’aire condicionat cal tenir presents unes consideracions que ens garanteixin la compra perfecta. Abans, però, sapiguem de quins tipus n’hi ha:

Split: està compost per una unitat interior i una altra exterior connectades a través d’un tub. Els ha d’ instal·lar un professional.

Portàtil: no necessita instal·lació. És més econòmic, però consumeix molta energia elèctrica i poden ser sorollosos.

Multisplit: es tracta d’un sistema split amb diverses unitats interiors. És útil per condicionar diferents ambients o per distribuir millor la temperatura en ambients molt grans. Resulta més econòmic que tenir diverses unitats independents.

A l’hora de decidir-nos per un model o un altre, els experts recomanen que ens fixem en les necessitats de climatització de les estances, i que tinguem en compte la potència i el consum de l’aparell.
La potència ha d’estar en consonància amb la mida de l’espai. Una estança molt gran no es pot refredar amb un aparell amb poques frigories, mentre que un aparell amb moltes frigories estaria desaprofitant potència en un espai petit.

Quant al consum d’energia, no cal dir que una capacitat de refrigeració més gran implica un consum d’energia més alt. Però això no vol dir que un equip més potent tingui una despesa en consum més gran, sinó que arriba abans a la temperatura desitjada. Per tant, el millor és triar un aparell amb una classe energètica alta. Per saber-ho, els equips d’aire condicionat porten a la vista una etiqueta que indica el seu nivell d’eficiència energètica.

Una altra característica a valorar és que l’aparell disposi de tecnologia Inverter, que maximitza la capacitat de refrigeració i redueix el consum energètic.

Redacció La Clau

Deixa un comentari