Publicat el 07/07/2021

Els sòls laminats es poden instal·lar en banys i cuines, però cal prendre certes precaucions per la presència constant d’humitat en aquests espais. Dos dels factors més importants a tenir en compte abans d’instal·lar-los són, segons els experts, la seva resistència i si repel·leixen l’aigua.

La resistència al desgast i a l’impacte s’indica en les característiques del laminat, que venen assenyalades amb les sigles AC i indiquen el criteri d’abrasió. Depenent de la categoria, AC3, AC4, AC5 o AC6, els sòls laminats poden ser més o menys gruixuts i resistents. Com més alt sigui el número que acompanya les lletres, més resistència tindrà. Per tant, per a una cuina, els més recomanables són aquells amb una resistència d’AC5 o AC6.

Pel que fa a repel·lir l’aigua, hem d’assegurar-nos que el sòl laminat sigui hidròfug. Hi ha marques que els venen amb un vernís que repel·leix l’aigua, i alguns fabricants recomanen aplicar un segellador de juntes en instal·lar el paviment, per donar-li més resistència enfront de l’aigua i la humitat.

Recorda, però, que l’assessorament dels professionals i la bona qualitat dels materials són bàsics per garantir l’èxit de qualsevol reforma.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari