Publicat el 20/02/2022

Com triar armari, distribuir-lo i organitzar-lo 

 

Tenir la roba de casa i la nostra ben endreçada ens fa sentir millor, a banda que ens estalvia temps quan hem d’anar a buscar una peça o un complement. L’ideal seria disposar d’una habitació extra com a vestidor, però per sort avui dia podem trobar armaris molt complets que ens ofereixen aquesta funció.

 

Gràcies als nous dissenys, qualsevol racó, espai desaprofitat, passadís o petita habitació pot convertir-se en un pràctic vestidor. El mercat ofereix una infinitat de dissenys d’armaris de totes les mides, pensats per adaptar-se a qualsevol superfície. Abans de decantar-nos per un o un altre, però, és important tenir en compte els elements d’ordre de l’armari i triar-lo en funció de la roba que hi desarem. És a dir, que si disposem de moltes peces que es pengen haurem d’assegurar-nos que tingui prou barres, mentre que si tenim un munt de sabates haurem de comprovar que inclogui suficients separacions específiques de calçat, com calaixeres o lleixes.

Així doncs, un cop feta la tria seguirem amb aquest plantejament a l’hora de distribuir l’interior de l’armari, fixant-nos en quanta roba anirà en penjadors i quanta doblegada en prestatges i en calaixos. Gràcies a les barres de penjar, les camises i pantalons es mantindran sense arrugues. La roba interior, en canvi, millor als calaixos. Perquè quedi protegida i ben ordenada, s’aconsella posar-la dins de compartiments o bé en caixes.

Hi ha diferents tipus de portes d’armari que van en funció de l’espai on s’ubiquen. Les abatibles són molt recomanables quan es volen instal·lar armaris de punta a punta de la cambra.

Els armaris de portes lliscants s’aconsellen en habitacions estretes, ja que aquest sistema d’obertura no ocupa espai.

Si els nostres armaris disposen de portes, podem aprofitar-les i col·locar-hi ganxos per la part interior per penjar-hi bosses, cinturons, corbates…

Avui dia els armaris disposen d’un gran assortiment de complements, com sabaters, penjadors, divisions, calaixeres, etc., que permeten adequar els seus interiors a les nostres necessitats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari