Publicat el 11/04/2018

La cambra de bany és el lloc de la casa on trobem més floridures. El motiu és la humitat que generen l’aigua i el vapor, que si no s’eixuga pot produir fàcilment el creixement de fongs. Depenent d’on es trobin haurem de netejar-les d’una manera o una altra i seguir una sèrie de pautes:

Dutxa i banyera. S’han de netejar amb regularitat i, un cop nets, assecar-los bé per eliminar qualsevol resta d’humitat. Un cop al mes podem ruixar la banyera i la dutxa amb vinagre sense diluir, això eliminarà els fongs i la mala olor. No cal esbandir el vinagre, el millor és que s’assequi per si sol.

Pica. El lavabo també ha de netejar-se regularment per prevenir que els fongs hi puguin créixer. Si hi ha floridures al desguàs, es poden eliminar fregant-les amb un raspall o un drap. Caldrà retirar la reixeta de la boca del desguàs i netejar l’interior del tub de drenatge. També es poden fer servir netejadors de drenatge, vinagre o lleixiu.

Rajoles. Per eliminar les taques i les floridures de les juntes de les rajoles s’ha d’utilitzar un raspall juntament amb una solució resistent a la humitat i als fongs. Les parets sense rajoles poden pintar-se amb pintura semibrillant, ja que crearà una superfície dura i impermeable. També es pot fer servir pintura resistent a la floridura.

Ventilació. Per evitar l’excés d’humitat en el bany s’ha de mantenir ben ventilat, especialment després d’una dutxa o d’un bany calent. Si la cambra té extractor d’humitat s’haurà de deixar encès mentre ens dutxem i uns cinc minuts després, per tal d’eliminar el vapor. També són efectius els deshumidificadors, o simplement es pot obrir la finestra per deixar sortir el vapor i fer circular l’aire.

Neteja regular. Netejar el bany sovint evitarà que les floridures comencin a aparèixer. Un cop al mes convé netejar-lo amb una solució contra els fongs. És important incloure el sostre dins la neteja. El terra pot fregar-se amb solucions antifongs com el vinagre.

 

Redacció La clau

Deixa un comentari