Publicat el 29/01/2021

Amb la baixada de les temperatures arriben els problemes amb el gel, no només a l’asfalt sinó també en els vidres dels vehicles. Et mostrem alguns trucs senzills per eliminar aquesta molesta capa de glaç del parabrisa.

El primer consell és que siguis previsor i buidis el dipòsit de líquid de l’eixugaparabrises, substituint-lo per un producte específic que contingui anticongelant. En cas contrari, és fàcil que amb el fred de l’hivern es congeli l’aigua, fet que podria inutilitzar el mecanisme.

Per evitar que el parabrisa es cobreixi de gel hi ha molts trucs. El més pràctic, senzill i net és col·locar un protector sobre el vidre que eviti la formació de rosada o l’acumulació de neu. Pot ser una manta o un cartró, tot i que també hi ha protectors de parabrisa específics, que no costen molts diners i compleixen la seva funció molt bé.

En cas que el gel ja hagi aparegut i el vulguis eliminar de manera eficaç, pots realitzar les següents accions:

  • Engega el motor, connecta la calefacció amb el ventilador al màxim i dirigeix el flux de l’aire cap al parabrisa perquè el gel s’estovi. No esperis que el motor pugi de temperatura abans d’encendre la calefacció, ja que el canvi brusc de temperatura podria esquerdar el vidre.
  • Ruixa el parabrisa amb alcohol. Si la capa de gel no és molt gruixuda és una bona solució, perquè el punt de congelació de l’alcohol és més baix que el de l’aigua. Per aplicar-lo, omple un difusor amb alcohol i després polvoritza’l sobre el parabrisa.
  • Rasca el gel amb una rasqueta. Si la capa de glaç és gruixuda, aquest és el millor mètode. L’ideal és fer-ho amb una rasqueta de plàstic per evitar que el vidre i els marcs de parabrisa es facin malbé. Comença ruixant amb líquid anticongelant el vidre i després passa la rasqueta de les vores cap al centre.

El que mai no has de fer
És molt important que ens assegurem que el que fem per treure el gel del parabrisa no generarà mals majors. Si evites això t’estalviaràs molts problemes:

  • No accionis l’eixugaparabrises. És molt probable que les escombretes estiguin enganxades pel gel, i podríem fer-les malbé i espatllar a més el motor de l’aparell.
  • No el mullis amb aigua calenta. Intentar descongelar el parabrisa amb aigua molt calenta o amb l’aire de la calefacció a temperatura elevada podria danyar-lo seriosament degut al canvi brusc de temperatura.
  • No hi tiris sal. La sal evita la congelació, però no descongela. L’únic que podries aconseguir llençant aigua sobre el parabrisa seria esquerdar el vidre i que es corroís la xapa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari