Publicat el 24/09/2020

A totes les cases es produeixen petites obertures provocades per diferents causes: assentaments, dilatacions, errors constructius, etc. Per desfer-se’n, el primer que hem de fer és identificar correctament si es tracta d’una esquerda o d’una fissura. El que diferencia unes d’altres és que les esquerdes travessen l’element constructiu en tot el seu gruix, mentre que les fissures no.

La majoria de les esquerdes que surten a les parets no tenen importància, però n’hi ha algunes que poden provocar seriosos problemes estructurals i requereixen l’ajuda d’un expert. Les que més ens haurien de preocupar serien les que es creuen; aquelles per les quals es pot introduir un llapis; les que travessen totalment el mur; i les que tenen orientació diagonal respecte a terra i amb forma d’escala.

Per sort, les fissures que veuràs amb més freqüència a casa teva afecten només la pintura o capa interna superficial de la paret i no tenen més importància. Per reparar-les has de seguir els següents passos:

  • Engrandeix l’esquerda amb el pic d’un espàtula per tal que es desprengui tot el guix que no està ferm.
  • Amb una brotxa seca neteja la pols de l’interior de l’esquerda.
  • Aplica aigua sobre l’esquerda amb un polvoritzador.
  • Posa una mica de pasta o massilla sobre l’espàtula i aplica-la sobre l’esquerda en capes fines. No ho facis d’una sola vegada, és millor fer-ho en diverses capes per evitar que en assecar-se la pasta es contregui.
  • Un cop seca la pasta, poleix amb paper de vidre fins a anivellar la paret i retira la pols amb un drap humitejat.

Per a aquelles esquerdes que tendeixen a aparèixer malgrat que les cobreixis una i altra vegada, es pot utilitzar una cinta tapaesquerdes. Es tracta d’una espècie de bena que es col·loca sobre l’esquerda i sobre la qual després s’aplica pasta per anivellar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari