Publicat el 01/12/2021

Com tenir una llar més segura

La seguretat no només consisteix a tenir cura per evitar robatoris o agressions a la propietat, també abasta aspectes com protegir-la d’accidents domèstics, riscos d’incendi, fuites i altres perills que puguin ocasionar danys.

Els experts en seguretat de la llar ofereixen una sèrie de consells bàsics per tal que puguem tenir casa nostra tan protegida com es pugui:

  • No facis saber que no ets a casa. Donar aquest tipus d’informació a terceres persones pot jugar en contra de la seguretat de la llar. Això també s’aplica al que es mostra a les xarxes socials.
  • Quan marxis una temporada demana suport a una persona de confiança. Si ets fora de casa teva durant un període llarg de temps, demana a algú que reculli la correspondència i faci el necessari per evitar que es noti que la casa és buida.
  • No deixis objectes valuosos a la vista. Si sembla que no tens gaire cosa de valor per robar, això pot desanimar els lladres. Així doncs, ubica els teus objectes valuosos en llocs ocults i protegits de l’habitatge.
  • No tinguis una clau amagada. Moltes persones tenen el costum de posar una clau en un lloc fàcil de trobar, per a casos d’emergència. Aquesta acció pot posar en risc la seguretat de la llar si cau en mans equivocades.
  • Contracta una assegurança de la llar. Hi ha diferents tipus de cobertures per a tota mena d’accidents. També pots trobar serveis d’assistència a la llar.
  • Col·loca una porta cuirassada a l’entrada principal. L’ideal serà complementar-la amb la instal·lació de cilindres, panys intel·ligents i forrellats de seguretat, a més de sensors ubicats als diferents llocs d’accés.
  • Instal·la sistemes de seguretat automatitzats. La tecnologia permet el control constant de cada espai de la casa amb aplicacions que es poden consultar des del mòbil o l’ordinador: càmeres de seguretat, alarmes, sensors de moviment, etc., que es connecten amb els organismes de seguretat en qualsevol cas d’emergència.
  • Protegeix les finestres. Se sap que són el punt d’entrada més vulnerable, per tant és convenient comptar amb barrots o altres sistemes de seguretat que impedeixin l’entrada des de fora.

Redacció La Clau

Deixa un comentari