Publicat el 08/09/2018

El desenvolupament accelerat de la tecnologia i les noves formes d’interaccionar socialment han impulsat molts canvis en l’educació. Aquest panorama fa que el sistema educatiu hagi d’adaptar-se i reorganitzar-se constantment. Per tal de conèixer quina orientació haurà de tenir l’educació de cara al futur, Global Education Futures i WorldSkills Russia han fet un estudi que defineix com hauria de ser l’escola futura.

Característiques de l’ensenyament futur:

  • Les escoles, els col·legis tècnics i les universitats es visualitzen com la connexió educativa que guiarà els alumnes en el seu camí com a individus.
  • El nou sistema educatiu tindrà tres esferes: plataformes educatives globals en línia que es convertiran en els principals proveïdors de contingut; formats educatius de les ciutats que oferiran serveis per desenvolupar habilitats específiques (parcs, centres educatius en ciutats, clubs esportius); i comunitats de pràctica que seran el punt d’intercanvi d’experiència i transferència tecnològica.
  • L’educació tindrà diferents intensitats depenent dels objectius que els estudiants hagin d’assolir: d’alta intensitat, com els jocs de rol en viu, o de baixa intensitat com en la meditació.
  • Tant alumnes com professors desenvoluparan l’empatia, la conscienciació, el pensament ecològic, la creativitat i la cooperació.
  • Les experiències educatives tindran diferents durades: programes limitats a hores, minuts o amb durada de diversos anys.
  • L’educació ha d’estar relacionada amb el context local (ciutat o projectes locals nascuts a les escoles), però amb el suport de plataformes de cooperació global.
  • Els investigadors a càrrec de l’estudi conclouen que, davant l’entorn automatitzat, tenim l’oportunitat de tornar a interactuar més amb la natura i tenir més temps per al desenvolupament personal. I assenyalen que l’adaptació positiva només es podrà aconseguir si fem una transició de manera conscient, discutint les implicacions a llarg termini de les nostres eleccions i desenvolupant nous principis de gestió i nova ètica.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari