Publicat el 17/11/2016

En aquesta època de l’any, la tardor, es posen a prova les defenses, i com ja haureu notat ens porten refredats, grips, mucositats, cansament…
La tardor és una època de transició, i amb els canvis de temperatura el nostre cos necessita preparar-se per als canvis energètics i reforçar-se per mantenir-se sa i fort.
És molt important adaptar la rutina diària i anar canviant els hàbits i els aliments.
A part de consumir sempre els aliments de temporada, el cos comença a necessitar menjars més calents i que ens donin calor interna (com el gingebre, la canyella, la carabassa, moniatos, blat sarraí, fruita seca…) i es recomana introduir infusions, brous i cremes de verdures i coccions lleugeres; tot això ens pot ajudar a aclimatar-nos.
És molt important també potenciar el sistema immunològic. La manera més ràpida i efectiva de fer-ho (a banda de l’alimentació) és amb la suplementació d’algunes vitamines i plantes; d’aquesta manera prepararem el cos per combatre futurs virus.
Algunes opcions de suplementació que jo us recomanaria serien: equinàcia, vitamina D, extracte de papaia, gingebre, ungla de gat i gelea reial.
És important prevenir-nos i passar aquesta època ben preparats i amb energia!

Kheira
Manduka, productes ecològics

Deixa un comentari