Publicat el 03/06/2021

Quan passa un cert temps des que un aliment fregit va ser preparat, es torna tou i l’arrebossat s’humiteja. Però els professionals del món de la gastronomia i de la restauració coneixen formes de tornar a escalfar fregits i retornar-los la seva textura cruixent. Aquests són els mètodes que utilitzen i que nosaltres podem fer servir a casa:

Paella antiadherent. És la millor opció quan es tracta de reescalfar quantitats petites. Convé utilitzar una paella de material antiadherent i ruixar-la o pintar-la amb oli d’oliva. L’escalfament ha de ser a foc suau per aconseguir que la calor penetri en l’aliment. Les peces han d’estar separades i se’ls ha de donar la volta, de manera que totes dues cares estiguin en contacte amb la paella. S’han d’escalfar destapades per tal que es pugui eliminar tot el vapor, la qual cosa contribuirà a recuperar la textura cruixent de l’arrebossat.

Forn. També és un bon aliat per restaurar el cruixent dels aliments fregits. El primer pas es preescalfar-lo a temperatura màxima durant uns 15 minuts, i encendre els dos punts de calor, el de baix i el de dalt. Després, cal ruixar amb aerosol oliós o pintar amb oli la safata del forn, que ha de ser de metall i antiadherent. Una mica d’oli és suficient, perquè només es tracta d’evitar que s’enganxin les peces, que s’han de col·locar sobre la safata separades unes de les altres. Quan el forn sigui ben calent, s’introdueixen i es regula la temperatura a 180 ºC. Després de 10 minuts se’ls ha de donar la volta per aconseguir que quedin cruixents de tots dos costats. Per últim, s’escorren els aliments durant un minut en paper absorbent.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari