Publicat el 17/12/2020

Organitzar els sopars i dinars de Nadal és una responsabilitat que pot arribar a provocar-nos molta pressió. Per evitar aquest neguit, només cal que planifiquem bé tot el que cal fer:

Neteja i endreça el congelador. Així tindràs lloc on guardar els productes frescos o els que ja hagis elaborat. Un congelador net i amb espai et facilitarà la tasca a la cuina.

Llista de convidats. Defineix com més aviat millor el nombre de convidats, ja que és el punt de partida per poder dissenyar el menú. Anota les seves preferències, intoleràncies i al·lèrgies, i demana’ls si són vegans alimentaris. Així ho podràs tenir en compte a l’hora de triar els plats.

Llista de col·laboradors. Mira de repartir algunes tasques amb la teva parella, fills o convidats. Així tot serà més fàcil i els implicaràs en l’experiència culinària.

Calendari. Anota les dates clau: fer les compres, elaboració de cada plat, treure les cadires… Pel que fa a les tasques compartides, res millor que col·locar un calendari físic a la cuina o fer un calendari en línia.

Llista de la compra. Desglossa tots els ingredients que necessitaràs, marca els que ja tens i apunta els que no en una llista. Els dolços nadalencs els pots comprar amb antelació. El pernil o embotits i formatges, pots mantenir-los en la nevera durant un temps. Verdures i fruites, com més a prop de la data, millor. Tingues en compte les begudes amb i sense alcohol. Segur que hi haurà persones que arribin en cotxe i d’altres amb nens. Tingues aigua sempre o reserva una gerra que puguis posar a taula.

Comprova els estris i parament. Assegura’t que tens totes les olles, motlles, paelles i estris que necessites per cuinar. També que tens suficients cadires i tota la vaixella i parament de taula.

Camina sobre segur. Tria plats que hagis fet una o dues vegades abans com a mínim. I si el que vols és impressionar els teus comensals amb un plat de luxe, practica’l unes setmanes abans. Evita una taula plena de plats que requereixin molta preparació d’última hora. És millor triar receptes amb temps de preparació en forn, o plats que hagin de reposar a la nevera.

Para taula el dia abans. Treu les estovalles i els coberts la nit d’abans i decora la taula com més t’agradi. Una cosa menys que hauràs de fer l’endemà.

Deixa la música a punt. Fes una llista de reproducció amb nadales o cançons. Una altra opció és deixar el bluetooth actiu i que els convidats posin la música que prefereixin.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari