Publicat el 19/03/2021

Elements com la pols, la contaminació solar o la manca de llum afecten les nostres plantes i fan que desenvolupin menys clorofil·la, essencial per a la seva vida. Per afavorir-les i allargar-ne la vida i el procés de fotosíntesi, els experts recomanen fer una neteja de dos cops per mes, especialment si no reben aigua de pluja.

L’aigua és el recurs principal per fer la neteja. Es pot acostar la planta fins a la dutxa i obrir l’aixeta i, amb aigua tèbia i fent servir una intensitat moderada, netejar-la. També es poden fer servir abrillantadors naturals, una esponja amb aigua sabonosa o amb oli d’oliva i passar-los per les fulles, que els donaran una brillantor extra. Una altra opció de neteja és un raspall vell, que permet accedir amb més facilitat a tots els racons, netejant-lo després de cada fulla per no transmetre’n la brutícia. Ens acostem la fulla amb la mà i li passem per damunt el raspall, de manera suau.

En síntesi, primer treu les fulles mortes. Després utilitza aigua, però sense gaire pressió ni inundar el test. Pensa en l’efecte de brillantor. I pots reforçar les plantes afegint a l’aigua o directament a la terra alguns suplements naturals, que pots comprar als establiments especialitzats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari