Publicat el 29/05/2018

Mantenir l’assecadora neta és vital si volem que la roba s’eixugui bé i que l’aparell es conservi en perfecte estat durant més temps. Per això, és bàsic realitzar una sèrie de tasques de neteja:

Buidar l’aigua condensada en el dipòsit. Aquest recipient recull l’aigua que es va acumulant de la roba mullada. Si està ple, l’assecat no serà el més idoni i pot ser que la roba surti humida. Per aquest motiu, cal retirar l’aigua quan el dipòsit està ple.

Netejar el filtre. Les pelusses i la pols s’acumulen al filtre i és necessari retirar-les, ja que si no ho fem poden arribar al condensador i fer perdre eficiència a l’equip. Per netejar el filtre hem de retirar-lo i passar una aspiradora per treure’n tots els residus acumulats. Després només haurem de tornar a col·locar el filtre, com més enganxat al fons millor. El més recomanable és fer-ho cada 5 o 6 programes.

Netejar el tambor. Aquesta és una de les parts de l’assecadora que té més desgast i on s’acumula més pols i brutícia. És per això que és molt convenient que es netegi després de cada ús. N’hi haurà prou amb passar-hi un drap net, preferiblement de cotó, amb una mica de detergent. També podem fer servir vinagre, que eliminarà tota la brutícia i les males olors de l’eixugadora.

Fer neteges profundes una o dues vegades a l’any. Començarem desconnectant l’assecadora. Després, amb l’ajuda d’un tornavís, obrirem la tapa superior de l’aparell per tal de poder netejar la pols i pelusses acumulades al llarg de l’any. Ho farem amb un drap de cotó, però si no és suficient podem utilitzar una aspiradora.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari