Publicat el 15/10/2018

La neteja dels vostres estris de maquillatge és tan o més important que el propi ritual de maquillatge, la neteja i la cura facial. Els pinzells i les esponges queden tacades amb residus de maquillatge, cèl·lules mortes i fins i tot pols. Tot això és un veritable niu de bactèries que embruten la pell i clouen els porus, afavorint que apareguin granets a la pell.

Us recomano rentar bé les espongetes després de cada ús; podeu aprofitar per fer-ho a la dutxa utilitzant el vostre xampú o sabó de cos, sempre que sigui molt suau. També podeu fer-ho amb sabó neutre a la pica i deixar-les airejar fins que s’assequin bé.

Pel que fa als pinzells, l’opció més recomanada és fer-ho amb un sabó de roba delicada en el cas dels pinzells de pèl natural. Quan tingueu pinzells amb pel sintètic, opteu per un sabó de rentaplats, ja que us serà mes fàcil arrossegar les restes de greix que poden tenir els components dels vostres maquillatges. Tant o més rellevant és l’etapa d’assecat: deixeu els pinzells sempre en posició horitzontal, i que s’assequin si pot ser amb aire natural.

Altres estris a netejar! Si feu servir pinces de depilar, penseu també que les heu de tenir a punt i netes per evitar els bacteris. Passeu-hi un cotonet amb alcohol després de cada ús. Pel que fa als raspalls de cabell, dels quals sovint ens oblidem, hem de treure-hi primer els cabells enganxats i netejar-los si voleu amb xampú o bé amb un sabó suau de roba. I un cop més és molt important l’etapa d’assecat: si podeu, sempre a l’aire lliure.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari