Publicat el 27/01/2021

Crear una base decorativa intemporal és una bona manera de potenciar la versatilitat dels espais per poder-los adaptar a les diferents tendències o actualitzar-los cada temporada.

Segons els experts en interiorisme i decoració, els colors neutres tenen la particularitat que es poden combinar amb tota la resta de la paleta cromàtica, i per això són útils i intemporals. Constitueixen la base perfecta per poder afegir altres tonalitats a través d’accessoris, tèxtils, mobiliari… El problema és que quan pensem en una decoració neutral acostumem a associar-la amb un estil monòton, poc arriscat, quan en realitat es poden crear espais d’una subtil modernitat. Aquests dos consells són bàsics per aconseguir-ho:

  • Barreja tons clars amb foscos per crear contrast. Hauràs de posar especial atenció a combinar-los molt bé entre si, si no vols córrer el risc de crear zones excessivament monòtones.
  • Utilitza llums tènues. Juga amb la llum natural i amb les auxiliars per crear espais amplis i diàfans.

Sobre la base neutra podem incloure accessoris i complements seguint l’estil decoratiu que més ens agradi. Això sí, fes servir materials naturals com la fusta, teixits de lli i cotó, i algun objecte de vímet. Pel que fa als mobles, es recomana optar per peces i objectes decoratius de línies pures, com més senzills millor.

Un estil intemporal no és sinònim d’avorrit o pla. Barreja estils, fusiona mobles i objectes nous amb altres d’antics i veuràs com la teva llar es torna actual sense allunyar-se gaire del passat. La clau està a prioritzar la senzillesa i l’elegància dels elements arquitectònics naturals de cada habitatge, és a dir, la llum, els materials originals, les fusteries antigues, etc., per poder introduir elements que aportin individualitat, caràcter i estil a casa teva.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari