Publicat el 16/09/2018

Un estudi de la BBC, en col·laboració amb les universitats d’Edimburg i Stirling, assegura que l’esport afecta positivament el cervell dels nens. Durant la investigació, els alumnes van explorar l’efecte que una breu activitat física entre classe i classe tenia sobre el seu estat d’ànim, atenció i memòria.

Les activitats van ser: una d’intensa en què els nens corrien, una intermèdia en què corrien o caminaven al seu ritme durant 15 minuts, i una de control en què no feien exercici.

Tant la prova intensa com la intermèdia van fer que els nens se sentissin més desperts que l’activitat de control, tot i que es van sentir més desperts després de la carrera. Els alumnes també van dir que se sentien més feliços després de fer l’activitat de córrer i caminar al seu ritme, però no hi va haver diferències en la forma com es van sentir després de la prova intensa en comparació amb l’activitat de control. D’això es desprèn que fer un exercici al ritme que trieu pot ajudar a millorar el vostre estat d’ànim.

En acabar l’activitat de córrer i caminar, els alumnes van millorar la tasca de l’atenció i van ser més ràpids a la resposta que després de l’activitat de control o la prova de córrer ràpid.

Pel que fa a la memòria verbal, després de l’activitat de córrer i caminar va millorar, i els nens van poder recordar més paraules. No hi va haver però diferència entre la prova d’exercici intens i l’activitat de control.

Segons la investigació, 15 minuts d’exercici al seu ritme produeix una millora de l’humor, l’atenció i la memòria dels estudiants.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari