Publicat el 04/02/2020

És millor servir el vi en una copa gran, ja que totes les aromes s’aprecien més bé en una copa de bona mida. La particular curvatura d’una copa determina on aterrarà el vi a la boca, cosa que també afecta la percepció del sabor.

Com a mínim, hauríem de tenir dos tipus de copes de vi. Preferiblement amb forma de tulipa, de pal llarg i esvelt. Les més grans, per als vins negres, i una mica més petites per als blancs.

De fet, sempre que es parli d’un negre, com més gran sigui la copa, millor. Això s’explica pel fet que, especialment els vins anyencs, necessiten més espai per respirar i, d’aquesta manera, desplegar totes les magnífiques aromes afruitades. Un altre punt a tenir en compte és que mai s’ha d’emplenar la copa fins dalt; és millor quedar-se sempre per sota de la meitat.

Si consumim vins escumosos amb una certa assiduïtat, necessitarem copes flauta, altes i fines, per una bona raó: conserven les bombolles o l’escuma.

Les copes són un element fonamental a l’hora de gaudir plenament d’un bon vi. La qualitat de les copes es determina per diferents factors, com la mida i la forma del calze, la qualitat i la transparència del vidre.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari