Publicat el 30/09/2020

Els espais exteriors de l’habitatge poden convertir-se en indrets acollidors també durant els mesos més freds. Només cal seguir una sèrie de pautes que ens ajudin a mantenir una temperatura ideal.

Estufes, calefactors i xemeneies. Igual que en moltes terrasses de restaurants i bars, hi ha estufes o calefactors amb gas butà dissenyats específicament per a zones d’exterior. Si instal·lem un d’aquests elements al nostre jardí o terrassa ens donarà escalfor i crearà un ambient càlid. Una altra opció són les xemeneies pensades per al seu ús a l’aire lliure, que donaran un toc acollidor al teu jardí.

Aïllaments. Sempre que sigui possible hem d’intentar aïllar la zona exterior per evitar que entri el fred. Opcions com una pèrgola o una glorieta són ideals per protegir-se de les baixes temperatures. En el cas de les pèrgoles, encara que no estiguin tancades pels laterals és aconsellable col·locar un vidre que faci de sostre per aprofitar els dies de sol. Així, a banda de protegir-nos de la pluja, mantindrem l’ambient molt més càlid. Pel que fa a les glorietes, si les tanquem amb parets de plàstic impermeable i transparent impedirem l’entrada del fred sense privar-nos de les vistes.

Il·luminació. A més d’aïllar i utilitzar mètodes exteriors de calefacció, és important crear un ambient càlid i acollidor. Per aconseguir-ho, ajuda molt disposar d’una bona il·luminació. Fes servir quinqués o torxes quan el sol se’n vagi, i guarneix la zona amb espelmes perfumades i crearàs un espais d’allò més agradable.

Colors i materials. Les tonalitats càlides i el mobiliari de materials naturals creen espais confortables que donen sensació d’escalfor. Per tant, sempre és bona idea optar per sofàs o butaques de fusta o vímet que tinguin una part encoixinada, així com mantes de tons pastel, coixins i catifes.

Orientació. Si és possible, emplaça la distribució de la teva zona exterior d’acord amb el recorregut del sol. Així aprofitaràs al màxim la seva escalfor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari