Publicat el 06/11/2021

Factors externs, com la contaminació ambiental, i interns, com l’estrès o el tabac, fan que la nostra pell perdi la seva vitalitat. Si no la cuidem, el seu aspecte s’anirà deteriorant i perdrà la frescor. Els experts estan d’acord que és recomanable fer-se una neteja de cutis com a mínim un cop a l’any. Ha de fer-ho un expert que sàpiga com tractar cada tipus de pell i que conegui els productes més adients. Així mateix , hi ha una sèrie de passos que recomanen seguir per mantenir les impureses a ratlla fins que puguem visitar l’especialista.

  • Netejar. Aplica una crema netejadora per retirar totes les impureses i restes de maquillatge que es troben en la superfície de la pell.
  • Obrir els porus. Col·loca’t a la cara una tovallola calenta durant 2 minuts. Això permetrà obrir els porus perquè la neteja sigui més senzilla i menys molesta.
  • Exfoliar. Fes servir un raspall específic per a neteges de rostre, així com un gel exfoliant granulat. En funció del tipus de pell, aquest procés es realitzarà més o menys sovint.
  • Extraccions. Retira amb les mans les imperfeccions que l’exfoliació no ha pogut treure. Podràs fer-ho amb suavitat i sense aplicar gaire pressió, ja que la calor de la tovallola les haurà estovat.
  • Tonifica. Quan la teva pell estigui neta, aplica-hi un tònic facial per calmar-la i tancar els porus oberts. Després, aplica-hi un sèrum.
  • Màscara. N’hi ha de molts tipus en funció del tipus de pell o de la finalitat que es busqui, però la més aconsellable després d’una neteja facial és una d’hidratant o regenerativa. Aplica-la durant cinc o deu minuts.
  • Hidratar. Aplica la crema hidratant que utilitzes de manera habitual. És recomanable que evitis maquillar-te durant les dotze hores posteriors a la neteja per deixar que tots els productes facin el seu efecte i que els porus de la pell es tanquin correctament.

Recorda, però, que no per efectuar aquesta neteja facial casolana hauries de deixar de visitar un especialista, que sempre t’orientarà millor. Quan ho facis, busca sempre un establiment de confiança on t’atenguin professionals del sector.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari