Publicat el 03/11/2016

El clima humit del Maresme és un dels factors que contribueixen a fer que la nostra cabellera es crespi. Això fa que es vegi apagada, sense brillantor i amb un aspecte descurat. Però evitar-ho és fàcil si seguim una sèrie de pautes molt útils i eficaces

  • 1. Controlar la temperatura de l’aigua. El primer que hem de fer és rentar sempre el cabell amb aigua tèbia, mai calenta, i fer la darrera esbandida amb aigua freda. Això farà que la cabellera llueixi més brillant, ja que tanca la cutícula i fa que reflecteixi més la llum.
  • 2. Deixar actuar la màscara. Quan apliquem aquest cosmètic acostumem a fer-ho durant una estona molt curta, de manera que no aprofitem tots els seus beneficis. Per això és recomanable que un cop a la setmana deixem actuar la màscara hidratant entre 10 i 30 minuts.
  • 3. Eixugar el cabell amb suavitat. Assecar-lo amb força contra la tovallola trenca la cutícula del pel, la seva capa més externa. El millor és fer-ho de manera suau, pressionant amb petits tocs, o bé fer servir una samarreta de cotó en comptes d’una tovallola.
  • 4. Reduir l’ús de l’assecador i la planxa. Aquests instruments s’han de fer servir de manera moderada, perquè la calor excessiva perjudica el cabell i fa que es crespi. Tampoc és aconsellable sortir amb el cabell mullat al carrer, sobretot en ciutats humides; el millor és assecar-lo una mica però sense excedir-se.
  • 5. Fer servir instruments adequats per pentinar-se. L’electricitat estàtica en el cabell és un dels problemes més freqüents i molestos. Una de les causes que la provoquen és utilitzar una pinta de metall, per això cal que la substituïm per una de fusta o fibra natural.
  • 6. Defuig escumes i productes amb alcohol. Per evitar que el cabell es crespi hem de fer servir sempre productes que ajudin a hidratar-lo. Els més recomanables són aquells rics en hidratants naturals com l’oli d’ametlles o l’alvocat, ja que tenen efectes reparadors. L’alcohol, en canvi, resseca el cabell i agreuja el problema. Opta per sèrums, cremes o altres fórmules hidratants que ajudin a aconseguir un resultat suau.
  • 7. Tallar les puntes periòdicament. Passar per la perruqueria de tant en tant per tallar-te les puntes del cabell ajuda també a mantenir-lo fort i sa, de manera que serà menys vulnerable a l’encrespament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari