Publicat el 12/11/2021

L’esmalt dental és un teixit dur que recobreix la capa externa de la dent. La duresa de l’esmalt permet mastegar els aliments i protegeix les dents de temperatures extremes. Per evitar el seu desgast i debilitament, els odontòlegs fan una sèrie de recomanacions:

Higiene bucal. És la principal, ja que fa que s’elimini la placa bacteriana i les restes de menjar que poden afavorir-ne l’aparició. Cal rentar-se les dents després de cada àpat amb pastes dentífriques que continguin fluorur, per contribuir a l’enduriment de l’esmalt dental. S’ha d’evitar l’ús de productes que continguin productes abrasius com el bicarbonat. Feu servir només els col·lutoris recomanats per l’odontòleg.

Evitar el sucre. És el gran enemic del nostre esmalt dental, ja que potencia la formació de placa bacteriana. Per això, es recomana que en consumir aliments rics en sucres es faci la neteja bucal de forma immediata.

Evitar begudes carbonatades i aliments àcids. Els cítrics, el vinagre i les begudes carbonatades són agressius amb l’esmalt dental. Es recomana neutralitzar-ne l’efecte consumint aigua o llet per minimitzar el dany, o bé, en el cas de les begudes, ingerir-les amb una palla.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari