Publicat el 21/06/2020

Abans d’aplicar qualsevol tractament, cal valorar el tipus de taca de què es tracta, ja que en funció d’això haurem tractar-la d’una manera o una altra. Hi ha principalment 3 tipus de taques:

Les taques solars, que poden aparèixer quan hem exposat la nostra pell sense prou protecció solar.

Les taques hormonals, que poden aparèixer en un període de canvi hormonal en el nostre cos (per exemple, durant l’embaràs).

Les taques senils, que són les que apareixen amb l’edat.

Com saber si es tracta d’una taca solar? És fàcil saber-ho, ja que quan es pren el sol, la taca s’enfosqueix.
Amb aquest tipus de taques està totalment contraindicat utilitzar el làser IPL per eliminar-les, ja que és una teràpia amb llum per pulsacions, motiu pel qual podríem provocar l’efecte contrari al desitjat. Per aquesta raó, la forma d’eliminar les taques solars és amb un píling químic.

En el cas de les taques hormonals, també conegudes com a melasmes, tenen el mateix problema que les solars, així que el píling químic també és el millor tractament que existeix per eliminar-les.
Pel que fa a les taques senils, es poden eliminar tant amb pílings químics com amb llum per pulsacions (làser IPL). Escollirem una opció o una altra segons la valoració mèdica del pacient. El nombre de sessions que faran falta per fer desaparèixer o atenuar una taca dependrà de la persona i de l’estat en què es troba la taca.

 

Dra. Otilia Boix

Deixa un comentari