Publicat el 24/02/2022

Article llar. Com donar vida a una cuina blanca?

 

Les cuines de color blanc són un clàssic i ofereixen grans avantatges, com ara lluminositat i versatilitat. L’únic inconvenient que tenen és que poden donar una imatge freda. Per sort, hi ha un munt d’idees per omplir-les de vida i transformar-les en espais d’allò més acollidors.

 

Els experts en decoració expliquen que hi ha zones concretes en una cuina blanca que podem destacar amb un toc de color. El terra i els taulells solen ser els punts clau, com també ho és la zona frontal de la paret sobre la vitroceràmica o els fogons. En aquest espais podem col·locar rajoles o revestiments amb textures, estampats, vinils…

La fusta no hauria de faltar mai en una cuina blanca, ja que aporta elegància i calidesa. Ja sigui una taula, una biga o bé el terra, combinar aquest material amb el color blanc és tot un encert. Un altre aspecte important és el mobiliari. A més d’escollir mobles funcionals, es pot utilitzar el disseny d’aquests elements per donar personalitat a la cuina. I no ens hem d’oblidar de la coberteria, la vaixella i els utensilis en general. En l’actualitat, les botigues d’accessoris per a decoració ofereixen materials naturals com fustes, jute, espart o pedra que són ideals per donar un toc càlid a l’espai on cuinem.

Si la cuina és petita i no té espai per col·locar-hi mobiliari, les parets ofereixen moltes possibilitats. Els experts recomanen pintar-ne una de color per crear contrastos en zones determinades o bé posar-hi una sanefa que destaqui. Els papers pintats amb efecte tèxtil també funcionen molt bé a les cuines blanques, així que podem utilitzar-los per donar-li un estil concret. Per exemple, si ens agrada el rústic, és tan fàcil com triar un paper que imiti l’efecte de la pedra.

Els vinils decoratius són una altra opció excel·lent per donar vida a una cuina blanca. Al mercat n’hi ha tota mena de dissenys, tant per al terra com per a les parets, i tenen l’avantatge que són resistents a la brutícia i fàcils de netejar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari