Publicat el 16/11/2023

Com dir NO als infants de manera positiva.

 

En aquest article destaquem alguns consells útils per dir «NO» als nostres fills, sense fer-ho d’una manera molt clara que pugui afectar-los. Segons expliquen els entesos en aquest àmbit, dir «NO» moltes vegades seguides és transmetre un missatge negatiu als infants. Per això, cal buscar altres estratègies més assertives.

Dir-los «NO» de manera positiva, doncs, és possible. Tot seguit us apuntem alguns mètodes que podeu fer servir en la relació amb els més petits de la casa. Valoreu-los i adapteu-los a les vostres circumstàncies, partint de l’experiència.

  • Com suggerir-los una altra cosa que poden fer i que sabem que els agrada. Per exemple, si no poden anar a passejar, dibuixar a casa.
  • També es pot posposar la petició que heu fet als infants si no es pot fer en aquell moment precís. Ara bé, és clau recordar-se’n i complir-la.
  • Aclarir les normes sempre és bo en tota relació humana, i més amb els més petits de la casa. D’aquesta manera, tindran unes coordenades quan els diguem que no es poden dedicar a determinades activitats que ells voldrien fer.
  • Un aspecte molt important a tenir en compte és explicar-los el que passaria si fan el que volen, les conseqüències que poden portar les seves accions, a vegades molt negatives per a ells mateixos.
  • Un to adequat, amb bon humor, fa que les situacions difícils passin de manera més fàcil. No ho oblidis mai, això.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari