Publicat el 02/04/2022

Principals característiques del tipus de sushi perquè els puguis diferenciar.

 

El terme genèric per anomenar el plat japonès que s’elabora amb arròs amanit amb vinagre d’arròs i peix cru és sushi. Després, hi ha un munt de variants que reben altres noms. En recollim les més populars, segons els entesos, juntament amb les seves principals característiques:

 • Nigiri
  Es tracta de petites porcions d’arròs compactades i modelades amb forma ovalada. A sobre, s’hi col·loca una tira de peix, marisc, truita o altres ingredients.
 • Maki
  Són rotllos d’arròs acompanyat amb diferents ingredients enrotllats en algues nori. S’elabora estenent l’arròs sobre làmines d’alga seca (nori), amb peix o vegetals com cogombre o alvocat, i enrotllant el conjunt per després tallar-ne entre sis i vuit cilindres.
 • Uramaki
  És la versió inversa del maki. ‘Ura’ significa ‘revers’, per això l’uramaki és un maki però amb l’arròs a l’exterior i l’alga nori i el farcit a dins. Els ingredients s’emboliquen a l’interior amb alga nori torrada, i després el rotllo es recobreix amb una fina capa d’arròs. Sol amanir-se amb llavors de sèsam.
 • Temaki
  Es caracteritza per la seva forma cònica, semblant a un cucurutxo, que conté els ingredients. Prové de ‘te’ que significa ‘mà’ en japonès, ja que els comensals poden fer-se’l a mà. Es prepara amb una fulla d’alga nori a la qual es dona forma de con. Després s’omple amb una base d’arròs i els ingredients que es vulgui: peix cru, verdures, alvocat, sèsam…
 • Gunkan
  El seu aspecte és semblant al nigiri, ja que a l’arròs se li dona una forma ovalada. Aquest arròs s’embolica amb una tira gruixuda d’alga nori per crear una mena de cistellet en què es posa peix o freses de peix.
 • Futomaki
  És igual que el maki però més gran. ‘Futoi’ en japonès vol dir ‘gros’, així que aquesta varietat de sushi es caracteritza per tenir una mida considerable, entre 2 i 3 cm de gruix i 4 i 5 cm de llarg, i pot arribar a contenir fins a set ingredients.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari