Publicat el 14/10/2020

Ha arribat el moment de preparar la nostra llar per a l’arribada del fred, i la nova estació és una ocasió excel·lent per fer una neteja.

  • Desfés-te de coses innecessàries. Abans de començar a netejar, el primer que has de fer és guardar totes les coses estiuenques que encara quedin per casa. Pots seleccionar-les i guardar-les en bosses diferents, segons siguin per llençar, per guardar o per regalar.
  • Planifica. Dissenya un bon pla per afrontar la neteja de manera pràctica i organitzada. Pots dividir el treball per zones o habitacions i dies, i implicar la família en les diferents tasques.
  • Renta les cortines. Com que a l’estiu les finestres estan obertes s’acumula pols a les cortines. Segueix les indicacions del fabricant abans de rentar-les.
    Neteja les fundes del sofà i els coixins. També pots fer un aspirat a fons i, ja posats, aprofitar per donar al sofà i les butaques un toc de tardor amb tèxtils de colors ocre, terra i ataronjats.
  • Canvia els llençols i cobrellits. El llit acumula molta pols, així que és convenient canviar els llençols amb regularitat per assegurar-nos que estem descansant en un entorn net i fresc.
  • Neteja a fons el bany i la cuina. Comença amb els electrodomèstics, i després dedica’t a netejar tots els objectes dels armaris i calaixos. Acaba amb els vidres, les grans superfícies i, per últim, el terra. Pel que fa a la cambra de bany, utilitza desinfectants per netejar el lavabo i l’inodor. Elimina les escletxes de calç i dona un bon repàs a les rajoles i els miralls.
  • Revisa els racons. Passa l’aspiradora per tots els racons on s’acumuli la pols i utilitza els accessoris més petits per eliminar la brutícia de les cantonades, els sòcols, etc. Per als llocs més difícils, utilitza un plomall fi.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari