Publicat el 12/07/2019

Encara que els espais exteriors comptin amb pocs metres, això no vol dir que no es puguin convertir en oasis on relaxar-se.

El primer que hem de fer és el disseny, definint bé allò que volem.

La clau principal per decorar la terrassa o el pati és fer-ho com si es tractés d’un ambient principal: un còmode sofà d’exterior ple de coixins per relaxar-se i una taula amb cadires per gaudir de dinars i sopars a l’aire lliure. El mobiliari que triem haurà d’estar en funció de la grandària del pati o terrassa. Si és un espai reduït, opta per una tauleta per a dues persones. Si és més ampli, pensa en un joc de sala, menjador i àrea de graella. Recorda que els tons foscos fan que l’espai es vegi encara més petit.

Si la terrassa o el pati no tenen teulada, caldrà afegir-hi una pèrgola per protegir-nos del sol. Hi ha una àmplia oferta de solucions en alumini, fusta, policarbonat, gelosia, canyís…, i en una àmplia gamma de colors que ens permeten decorar també façanes, porxos i terrasses.

Si el problema és que vols intimitat i poder sortir a la terrassa a resguard de mirades, la solució és escollir un model de gelosia que t’agradi. N’hi ha en fusta o PVC de diversos colors, la qual cosa et permetrà crear una barrera visual acollidora. A més, podràs penjar-hi testos, gots amb espelmes o una garlanda de llums.

Potser creus que el teu balcó no és prou gran per col·locar-hi una taula i unes cadires, però la solució per a espais reduïts són mobles de fusta que s’adossen a una paret, cadires plegables i una taula abatible. Els mobles plegables són una idea molt pràctica per decorar un balcó petit i allargat. Les catifes amb ratlles verticals allarguen visualment l’espai i hi afegeixen un toc alegre. Una altra gran idea per a balcons són els mobles sense potes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari