Publicat el 16/04/2022

Tenir un racó de lectura a casa és una idea excel·lent que, a més, per crear-lo no es requereixen gaires metres ni mobles especials.

 

Cada dia són més les persones que busquen desconnectar de les xarxes socials i internet, i la lectura és una bona manera d’aconseguir-ho. Només cal buscar un racó tranquil, sense soroll, amb llum, càlid i confortable on poder delectar-nos amb el plaer de la lectura.

 

Crear l’atmosfera ideal per relaxar-se llegint requereix tan sols un seient confortable i una bona llum. La clau, expliquen els experts, és preparar i decorar un racó dins de la llar que sigui estimulant a l’hora d’agafar un llibre. Qualsevol lloc és òptim, no només el saló i el dormitori; el més important és trobar una zona de la casa que pugui servir de refugi, apartada del tràfec i l’enrenou familiar.

Per donar forma al nostre racó de lectura s’aconsella tenir en compte el següent:

Busca un lloc agradable. Tria un racó tranquil, on no hi hagi sorolls, lluny de la porta d’entrada, si pot ser. Com ja hem dit, pot tractar-se de qualsevol espai de la casa: una habitació, el passadís, entre pilars, el buit de les escales…

Tria un seient còmode. Per evitar molèsties musculars posteriors, ja que passarem molt de temps asseguts, es recomana triar un seient confortable que asseguri el benestar de l’esquena, el coll, la regió lumbar i les cames.

Reforça la il·luminació. Disposar de llum natural és importantíssim, de manera que el més adequat és ubicar el racó de lectura prop d’una finestra o un balcó. A més, s’aconsella comptar amb un altre punt de llum per no forçar la vista. Pot ser de peu o de taula, però això sí, amb il·luminació directa per facilitar la lectura.

Aporta-hi confort amb tèxtils. Com que el racó de lectura és una zona de relaxació, convé afegir-hi coixins i mantes. Unes cortines lleugeres també contribuiran a la sensació de confort en suavitzar la força dels raigs solars quan siguin massa forts.

Col·loca-hi alguns mobles. Si l’espai ho permet, sempre va bé tenir un lloc per deixar-hi els llibres. L’ideal és una prestatgeria, ja que dona una sensació molt més clara de diferenciació d’espai i d’ordre. Una altra opció és una taula auxiliar per tenir a mà el llibre, una beguda o bé les ulleres.

Una vegada tenim els elements bàsics del nostre racó de lectura podem, si ho desitgem, personalitzar-lo aportant-hi algun toc decoratiu extra. Per a un racó de lectura, els decoradors ens aconsellen optar per tonalitats clares i llises, sobretot blanc i colors terra, no només pel que transmeten, sinó perquè la llum es reflecteix molt millor en els colors clars i aporten una comoditat visual més gran. La fusta i les fibres ens ajudaran a dotar-lo d’una gran calidesa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari