Publicat el 03/11/2020

Il·luminar forma part del disseny de l’habitatge i, per aquest motiu, els projectes d’il·luminació interior requereixen una planificació acurada que aconsegueixi que els espais estiguin il·luminats de forma coherent amb l’arquitectura, la decoració i la funcionalitat.

Per això, abans de decidir quin tipus de llums es necessiten en cada estança cal definir quin ambient es busca. Si volem que sigui casolà i de descans necessitarem llums càlides, mentre que en zones de treball o a la cuina, en canvi, caldrà una llum blanca i freda.

El millor es començar creant un mapa i ubicar-hi els mobles, així com finestres i portes on entri llum natural per saber on haurem de col·locar il·luminació artificial. La llum càlida la utilitzarem per crear ambients confortables i acollidors en estances amb finalitats de relaxació i descans com dormitoris, sales d’estar o menjadors. La llum blanca neutra, que és la més natural, la farem servir en zones de lectura o d’estudi, i la llum blanca freda en aquelles habitacions on es realitzen les primeres activitats diàries, com banys, cuina o zones de pas com poden ser passadissos, escales o entrades.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari