Publicat el 28/10/2020

Aparcar és una de les maniobres bàsiques de la conducció i una de les més temudes entre els conductors novells. Que ho facis més bé o més malament depèn de les teves qualitats al volant i de l’experiència. Tanmateix, t’expliquem algunes pautes que t’ajudaran a fer-ho de forma segura i fàcil en els dos supòsits més habituals:

En línia. És aquell en què els vehicles se situen un davant de l’altre, de manera que el para-xocs davanter té davant la part posterior del vehicle precedent.
La maniobra d’aparcament en línia requereix sobrepassar el buit on es vol aparcar i situar-se en paral·lel al vehicle estacionat davant, amb la part posterior alineada amb ell. Per tant, senyalitza amb l’intermitent corresponent on vols aparcar i col·loca’t en paral·lel al vehicle que hi ha estacionat davant del buit, a una distància aproximada d’un metre i fent coincidir els miralls retrovisors.

Comença a fer marxa enrere en línia recta. Fes servir com a referència l’eix posterior del teu cotxe per mantenir-lo a l’altura del para-xocs del vehicle aparcat davant. Llavors, gira el volant cap a la direcció en què vols aparcar i continua marxa enrere fins que pel teu retrovisor vegis el far davanter del cotxe de darrere.
Gira tot el volant cap a la direcció contrària, continuant marxa enrere per introduir el cotxe. Finalment, ajusta els moviments perquè quedi més o menys a la mateixa distància del vehicle del davant que del de darrere.

En bateria. És aquell en què els cotxes se situen perpendiculars a la vorera. En aquest cas, les portes dels vehicles tenen al seu costat les del costat.
Senyalitza la maniobra. Col·loca el teu cotxe en perpendicular al cotxe que quedarà aparcat al costat a una distància de mig metre aproximadament.
Comença a fer marxa enrere, girant el volant en direcció a l’espai on vols aparcar. Ves amb compte de no fregar el vehicle aparcat. N’estaràs segur quan la teva roda del darrere sobrepassi el seu far.

Finalitza la maniobra marxa enrere amb el volant girat, utilitzant el mirall retrovisor exterior per controlar la ubicació del cotxe aparcat al teu costat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari