Publicat el 01/08/2020

Quan arriba el fred és quan la majoria de conductors es recorden de la bateria del seu vehicle, perquè és amb les temperatures fredes quan comencen a donar problemes d’arrencada o quan una bateria que s’acosta a la seva fi acaba d’espatllar-se. Però en època estival la bateria també pateix. Segons els especialistes, els factors que escurcen la vida útil de la bateria són les temperatures extremes, la freqüència d’ús, els trajectes curts i l’antiguitat.

La bateria del cotxe està pensada per funcionar de manera correcta a 25º. Qualsevol desviació que es produeixi, sigui perquè pugen o baixen les temperatures, afecta el seu rendiment i en redueix la vida útil. De fet, a més de 50 graus, pot disminuir fins a un 50 %. Si la bateria té uns quants anys, durant l’estiu es podria espatllar. Per evitar problemes, el millor és revisar-la a partir dels 4 anys.

Hi ha una sèrie de bones pràctiques que et permetran millorar el rendiment de la bateria i reduir els efectes de la temperatura els dies més calorosos.

Revisions periòdiques. Ves al teu taller de confiança perquè comprovin l’estat de la bateria i el sistema elèctric del teu vehicle.

No deixis res encès amb el motor apagat. Si deixes encesa la ràdio, la llum o l’aire condicionat del cotxe quan el motor està apagat, això provocarà que la bateria es descarregui.

Revisa els nivells d’àcid de la bateria. Si el teu model de bateria permet aquesta comprovació, fes-ho, i si els nivells no són els correctes porta el vehicle al taller.

Vigilar la conducció i els hàbits. La manera com condueixes i tractes el teu cotxe també influeix en la vida de la bateria. Si aquesta ja té alguns anys, se li han de «facilitar» encara més les coses. Quan arrenquis el cotxe fes-ho amb els llums, la ràdio i l’aire condicionat apagats. És important que no et deixis el cotxe aparcat amb els llums encesos.

No agafis el cotxe en trajectes curts. Un cop s’arrenca el vehicle, moment en què es produeix el principal consum de bateria, l’alternador triga uns minuts a començar a recarregar-la. Per això, si es fa repetidament en un període curt de temps la vida útil de la bateria s’escurça.

Protegeix el vehicle de les altes temperatures. Si durant l’estiu el cotxe ha de quedar-se aturat molts dies, és recomanable evitar la seva exposició a altes temperatures. Sempre que sigui possible l’aparcarem a l’ombra o a dins d’un garatge.

Tingues cura dels borns. És important que estiguin nets i sense cap mena d’impureses per evitar que facin un mal contacte i el cotxe no arrenqui. Els més traçuts poden netejar-los amb un raspall, aigua, bicarbonat i un drap.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari