Com afecta el confinament a l’al·lèrgia primaveral | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/06/2020

Aquesta primavera està sent atípica per a molts pacients amb al·lèrgia al pol·len, ja que les restriccions en la mobilitat per l’alerta sanitària del coronavirus estan reduint la contaminació que pot agreujar-ne els símptomes.

Les ciutats, tot i no concentrar importants fonts de pol·len, presenten nombrosos casos d’al·lèrgia degut a l’emissió de partícules contaminants procedents de les calefaccions i dels motors dels vehicles, que alteren l’estructura del pol·len fent que aquest sigui més agressiu i augmentant la seva capacitat d’induir una resposta al·lèrgica en persones susceptibles.

Però aquesta primavera la situació és totalment diferent de l’habitual, atès que l’estat de confinament per la pandèmia de covid-19 fa que s’estiguin registrant menys nivells de contaminació. A més, el fet de dur mascaretes evita el contacte amb el pol·len.

Tot i que alguns símptomes del coronavirus són similars als de les al·lèrgies respiratòries, un dels principals indicadors per diferenciar les dues malalties és la febre. A diferència de la covid-19, la rinitis al·lèrgica no acostuma a provocar un augment de la temperatura corporal i els seus símptomes s’alleugen amb antihistamínics.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari