Colors que faran que casa teva sembli més gran | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/05/2019

El color té la capacitat de generar sensacions, però també de transformar l’espai. Si casa teva és petita, la pintura pot ser una gran aliada perquè sembli més gran del que en realitat és.

Blanc. Aquest color té la capacitat de reflectir fins al 96 % de la llum, per la qual cosa és perfecte per a espais petits i foscos. Transmet netedat, puresa i calma. El blanc fred és una tonalitat en la qual predominen els matisos de blau o verd. Ajuden a augmentar la sensació d’amplitud en estances petites, ja que generen un efecte d’allunyament de les parets. El blanc càlid, en canvi, tendeix al groc, taronja o vermell. A diferència dels blancs freds, en els quals es busca un plus de frescor, amb aquests blancs es pretén crear un ambient més recollit, envoltant i acollidor.

Gris. És un color neutre que en els seus matisos més suaus es converteix en l’aliat perfecte per donar color i llum a ambients petits. Com el blanc, n’hi ha de freds —amb més presència de cian— i de càlids —amb més groc—. En qualsevol cas, el gris és lluminós, discret però alhora elegant i modern, i dona un toc nòrdic a qualsevol decoració.

Cremes i beix. Els beix i els tons crema transmeten confort, benestar i una profunda calidesa sense renunciar a la claredat. En els seus matisos més suaus creen un delicat joc de llums i ombres. A més, aporten sensació de profunditat i amplitud.

Greige. Es tracta d’una barreja entre el gris i el beix i suma el millor de tots dos: calidesa, lluminositat, sobrietat i un punt natural que el fa molt acollidor.

Verd. Aquest color ens connecta amb la natura i ens transmet frescor i confort. En els seus tons més empolvorats és perfecte per a espais petits. Atès que dona una agradable sensació de calma. És perfecte per a dormitoris o zones d’estudi.

Blau. Com tots els colors freds, el blau transmet profunditat i frescor. No tinguis por d’apostar per un blau suau si tens pocs metres a casa, ja que resulta lluminós, lleuger i amb un agradable efecte sedant.
Malva. Aquest color és una opció lluminosa per donar una nota de color a espais petits. Com que és un color fred, en els seus matisos més pàl·lids és refrescant i lleuger, i transmet serenitat i calma, essent una opció indicada per a dormitoris.

Maquillatge. A mig camí entre roses i torrats, els tons maquillatge destaquen per crear ambients sensuals i molt personals. En els seus matisos més suaus són lluminosos, refrescants, lleugers i molt actuals.
Tons pastel. Tenen tota la personalitat del color, però suavitzada amb grans dosis de blanc. Això fa que siguin colors lluminosos, relaxants i amb un punt vintage.

 

Redacció La Clau
Font: www.elmueble.com

Deixa un comentari