Publicat el 24/03/2022

Perquè les colònies escolars, són una eina pedagògica i de socialització?

 

Quan finalitza el curs lectiu, mares i pares busquen alternatives per al temps de què disposen els seus fills i solen decantar-se per colònies o estades a l’estranger. Les opcions són moltes i, asseguren els entesos, totes tenen en comú que seran essencials per al desenvolupament dels nens i les nenes.

Les colònies escolars són molt més que una manera de tenir entretinguts els infants mentre els pares treballen, són activitats educatives que conformen una experiència única que ajuda els nenes i nenes al seu desenvolupament. Tenen un alt valor pedagògic, ja que fomenten el joc i la convivència en un espai diferent de l’habitual, així com l’adquisició de valors, actituds i hàbits que no es poden treballar igual en entorns més formals, com ara l’escola.

Aquestes estades educatives també permeten als nens i nenes connectar amb la natura, observant l’entorn i relacionant-s’hi de manera directa, fet que promou el coneixement i el respecte cap al medi natural i el territori.

Les colònies a l’estranger són una gran oportunitat perquè nenes i nens aprenguin idiomes fent una estada d’un o dos mesos. A més, els aporta beneficis com el descobriment d’altres cultures i l’oportunitat de fer amics d’orígens i tradicions diferents dels seus.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari