Publicat el 03/06/2015

Necessitem socis que ens ajudin a impulsar la nova Colla gegantera de Cabrera de Mar. Cristina Simó (20 anys) i Òscar Fernández (15 anys) són dos dels promotors de la nova Colla gegantera de Cabrera de Mar. La presentació del gegant Perot es farà durant la Festa Major del municipi, el 31 de juliol. Parlem amb ells de tot el projecte.

 

Òscar, com a fundador i impulsor, com va néixer la idea de crear aquesta Colla?Feia temps que vèiem la necessitat de formar una colla gegantera. Vam anar a parlar amb l’alcalde, que ho va plantejar a l’equip de govern i a la regidora de Cultura. Ens van dir que busquéssim gent, que elaboréssim un projecte i ens vam començar a moure per fer-ho realitat.

 

Cristina, tu ets la presidenta de l’entitat. Com t’hi vas incorporar i quina tasca hi duus a terme?
Em van plantejar la idea i em va agradar. A partir d’aquí, com la resta de la junta i de les persones que integrem l’entitat, hem treballat en l’elaboració dels estatuts, en la participació en les reunions, en el seguiment de la construcció del gegant… Actualment som més de 20 persones que integrem la Colla, i especialment hi ha molt de jovent.

 

Un cop decidiu iniciar la idea, quines passes feu, Òscar?
Al principi, amb en Jaume Molinas, que és dissenyador i fundador de l’entitat, comencem a impulsar la colla i ens plantegem com serà el gegant: històric o inventat. Per això investiguem en la història local, ens documentem a través de l’obra de Francesc Carreras Candi i de Josep Miquel Modolell. Finalment, decidim que el gegant Perot es basarà en la figura de Pere Joan Ferrer, baró de Burriac, però també en un personatge del nostre llegendari, Perot Espantabruixes. A més, volem que tingui molt de simbolisme, tant de Cabrera com de Catalunya. Més endavant, quan s’havien afegit tres o quatre persones més al nucli inicial, vam buscar un taller que s’encarregués de fer el gegant, amb una bona qualitat i un bon preu. Ens vam acabar decidint pel taller Gabins, de Torelló. Ara mateix estan fent el gegant.

 

Cristina, quan fareu la presentació del gegant Perot?
El dia 31 de juliol, coincidint amb l’inici de la Festa Major de Cabrera. El gegant tindrà un gran protagonisme durant tota la festa. I estem treballant amb la colla dels Macabres perquè assisteixin junts en un acte el gegant i la bèstia de foc del poble.

 

I, després d’aquest gegant, què heu projectat fer, Òscar?
Ja tenim dissenyada la parella del gegant Perot per a un futur. Ens agradaria que l’any que ve fos possible fer-la. Hi estem treballant. La intenció, quan els tinguem, és casar-los. I, més endavant, que hi hagi gegantons.

 

Portar un gegant no deu ser gens fàcil. Com ho feu, això, Cristina?
Ens n’ensenyen a Vilassar de Mar, com s’ha de portar el gegant i la música per acompanyar-lo. Penseu que fa 3,95 metres d’alçada. I estem creant una banda amb gralles i tabals, els integrants de la qual aprenem a fer de tot. Precisament, la Carme Godall ens està preparant la música per al ball del gegant.

 

Òscar, qui pot entrar a la Colla?
Qualsevol persona de qualsevol edat. Entre molta altra gent, s’hi ha afegit, per exemple, el mossèn. Necessitem socis que ens ajudin a impulsar la Colla gegantera de Cabrera de Mar.

 

Com es pot contactar amb vosaltres, Cristina?
A través del nostre perfil al Facebook i del c/e de la Colla: gegantscabrera@gmail.com. També estarem fent difusió de l’entitat a la Fira Iberoromana, que se celebrarà a Cabrera del 29 al 31 de maig i on es podrà veure una maqueta de com serà el gegant Perot.

Deixa un comentari