Publicat el 24/05/2017

Decorar amb coixins és una manera fàcil i econòmica de canviar l’aspecte del nostre saló o dels dormitoris, i ens permet renovar els ambients amb l’arribada de cada nova temporada. Així, a l’estiu són perfectes els teixits naturals, els colors clars i les teles lleugeres, mentre que els teixits més gruixuts i de tonalitats intenses aportaran confort i calidesa en els mesos d’hivern.

Per aconseguir un determinat efecte, però, és molt important triar-los bé, saber combinar-los i tenir clara la manera més adient de col·locar-los. Això no és gens complicat, tan sols cal tenir en compte els següents trucs per aconseguir el resultat que desitgem.

  • Si ens agrada la decoració sòbria hem de col·locar un sol coixí a cada costat del sofà, i tots dos han de ser iguals per crear simetria. En butaques i chaises longues també n’hi ha prou amb un parell de coixins.
  • Si volem crear un ambient harmònic i elegant hem de triar els coixins a joc amb la resta de tèxtils de la cambra. Hem d’anar amb cura de no abusar d’estampats diferents, ja que podríem saturar l’ambient. El més aconsellable és que els combinem amb els de teles en colors llisos.
  • Si preferim donar sensació de moviment triarem tres models diferents de coixins i farem dos grups mirant de combinar els colors. Un bon exemple seria intercalar els llisos amb els estampats.
  • Si el sofà o banc per seure és de color clar podem barrejar coixins d’estampats diferents i de diverses mides i textures.
  • Si volem trencar la sensació monocromàtica d’una habitació, el millor es fer servir coixins estampats o amb un color que aporti una pinzellada de color.
  • Combinar els colors i estampats dels coixins amb les cortines és una excel·lent idea per fer més atractiva la decoració de les habitacions o de la sala. També podem combinar-los amb el paper pintat de les parets.
  • Als dormitoris l’ideal és jugar amb tres mides diferents i escollir robes amb diferents estampats. No convé que siguin més de quatre models o l’ambient quedarà recarregat.
  • Els dormitoris infantils i juvenils són espais on ens podem permetre llicències decoratives, així que podem aprofitar-ho per introduir coixins de diferents estampats i textures i col·locar-los sense ordre aparent. L’efecte resultarà més vistós i dinàmic.

Com hem dit, una bona opció per renovar els ambients de casa amb els coixins és aprofitar l’entrada de cada nova estació per canviar-los A les botigues de decoració trobarem un gran assortiment de models inspirats en les tendències de la temporada.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari