Publicat el 19/05/2018

Tota la vida hem vist que les cuines s’enrajolaven del terra fins al sostre perquè fos més fàcil netejar-les. No obstant això, cada vegada és més habitual veure aquest espai amb ceràmiques fins a la meitat de la paret o davant dels fogons i la zona de la pica. I és que avui en dia ja no s’estila enrajolar-les com abans. És preferible protegir només la part de cocció i fregat, i pintar la resta. D’aquesta manera s’aconsegueix un espai molt més acollidor.

Si ens animem a pintar les parets de la cuina convé tenir en compte una sèrie de factors per tal de fer-ho de manera efectiva i decorativa:

Valorar l’acabat de la pintura
Aquest aspecte és un factor important a considerar, ja que en funció de com sigui de mat o brillant la pintura costarà més o menys de netejar. Els acabats d’alta brillantor tenen menys pigments i més aglutinants i resines, per la qual cosa són més llisos i reflecteixen més la llum. Els acabats mats, en canvi, porten una major quantitat de pigments i resulten més opacs, s’embruten més i costen més de netejar. Per tant, el més aconsellable és decantar-se per un setinat, que es troba en un terme mig. Té la brillantor necessària perquè pugui netejar-se fàcilment, i és prou mat per ocultar qualsevol irregularitat de la paret. A més, la pintura setinada proporciona un acabat molt elegant i resistent.

Triar pintura de qualitat.
En qualsevol cas, tant si fem servir pintura mat com brillant setinada, el producte ha de ser de bona qualitat per tal que pugui resistir la constant neteja de taques de greix i líquids. Actualment existeixen diferents tipus de pintures per a cuines, però les més recomanables són les plàstiques o acríliques. La seva alta resistència i el seu ràpid assecat les converteixen en la millor opció. Si el color triat és clar, la pintura plàstica és millor opció, ja que cobreix millor les superfícies.

Escollir el color.
Abans de fer-ho, és important tenir en compte les dimensions de la cuina, ja que els tons clars aporten amplitud i, per contra, els foscos la redueixen visiblement. La recomanació general és optar per un to neutre, lluminós i confortable. Si la cuina disposa de molta llum natural es poden escollir colors cridaners i intensos, però si és fosca són preferibles els tons clars per no empetitir l’espai. També cal tenir present el color dels armaris i electrodomèstics, perquè han de fer contrast i crear un ambient agradable a la vista. Per la seva banda, el color escollit per pintar la cuina ha d’estar en consonància amb les rajoles i el terra per tal d’aconseguir una harmonia entre tots els tons.

Decidir les eines
Fer servir el corró o el difusor de pintura dependrà de les preferències de cadascú. Si la cuina encara no està moblada, la pistola per pintar pot facilitar-nos la feina. Però si els mobles i electrodomèstics ja estan muntats, el millor serà fer servir el corró. D’aquesta manera aconseguirem un bon resultat i ens serà més fàcil netejar en acabar. És important utilitzar un pinzell per a les cantonades, sòcols i finestres.
El gran avantatge de pintar les parets de la cuina és que podem renovar-les sempre que vulguem amb gran facilitat i poca despesa econòmica. Canviar un enrajolat, en canvi, és una obra que implica més soroll, brutícia i molèsties.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari