Publicat el 26/05/2022

La cinesiologia holística és un sistema de guarició íntegra de l’ésser humà.

 

La cinesiologia holística el cos físic, energètic, estructural, mental, emocional i espiritual. És molt interessant veure les diferents relacions i connexions entre les diverses àrees del que anomenem ésser humà. Som una unitat, les coses no passen a l’atzar, i la medicina no n’és una excepció: les diferents patologies solen tenir un detonant i un ordre en el seu avançament cap a la salut o cap a la malaltia. Podríem dir que la cinesiologia holística intenta ordenar i reorientar l’ésser humà cap a la salut en la seva totalitat.

Quan em vaig iniciar en aquesta teràpia va ser un gran descobriment, ja que en una sola sessió tenia el que em podia oferir el naturòpata, l’homeòpata, l’acupuntor, l’osteòpata i el psicoterapeuta. I a més, amb una direcció i sentit coherents amb el meu propòsit de vida.

Podríem dir que els factors que determinen la salut o malaltia en l’ésser humà són bàsicament dos: contaminants externs i contaminants interns. Pel que fa als primers, és important determinar l’origen i per on entren; també el seu recorregut i com han anat afectant les diferents parts del cos. Quant als segons, es fa un rastreig dels elements psicoemocionals com a detonant de tòxics orgànics que actuen com a veritables verins per a l’ànima. En aquest últim cas treballem amb el sistema d’eneagrama, arbre genealògic, trauma, ferides de l’ànima, etc.

La cinesiologia és en si un sistema de testatge, basat en la capacitat de resposta del sistema neuromuscular del cos humà davant d’un estímul. Gràcies a això podem extreure informació del cos, de manera ordenada, per saber què li passa i què necessita per restablir-ne l’equilibri.

Així doncs, tracta tant problemes d’ordre físic (bioquímic, cel·lular, orgànic, neuronal, estructural, etc.) i energètic com psicoemocional. També actua amb caràcter preventiu, ja que reajusta i enforteix el sistema dirigint-lo a paràmetres de salut i vida.

Una altra característica d’aquest mètode és que no només serveix per aconseguir informació de què li passa al cos i el tractament correcte, sinó que a la mateixa sessió es fan els reajustaments perquè el cos torni al seu estat d’equilibri. Així, la sessió és un sistema de guariment en si mateix.

Miguel Ángel Mansilla. Pronaturas

Deixa un comentari