Publicat el 24/10/2017

La cervesa troba els seus orígens fa milers d’anys a l’antiga Mesopotàmia. Des de llavors, ha anat evolucionant i poc a poc s’ha convertit en una de les begudes alcohòliques més populars de tot el món.

Hi ha diferents tipus i varietats de cerveses, de processos i ingredients que s’inclouen en la seva elaboració. El seu color és variable: van de grogues palla a negres, passant per l’ambre, vermelloses i marrons. El principal impacte en el color l’aporta el maltatge de la civada i el blat, i dependrà també del tipus i varietat del cereal seleccionat pel cerveser.

En el moment de verificar si una cervesa és de bona qualitat es recomana observar la seva tonalitat, transparència i estabilitat de l’escuma. Una escuma bona i densa sempre serà senyal d’una bona cervesa. L’escuma és el que protegeix les cerveses de l’oxidació, que és el que passa quan aquesta beguda queda en contacte amb l’aire. En haver-hi una capa d’escuma, per més fina que sigui, s’evita el contacte del líquid amb l’aire, i això serveix perquè la cervesa no s’oxigeni i no perdi tan ràpid el gas ni el seu gust original.

Segons xifres oficials, Catalunya té gairebé cent marques de cerveses d’elaboradors independents, que creuen i reivindiquen que aquesta beguda és un producte gastronòmic i no només un refresc que fa passar la set.

 

Redacció La Clau.

Deixa un comentari