Publicat el 28/01/2015
Celeste Paz va néixer el 31 d’octubre de 1983 a la ciutat de Necochea, a l’Argentina. Va practicar el pàdel dels 4 als 16 anys en diferents categories, i en totes va obtenir títols. Després es va retirar, i no és fins als 25, quan ja viu a Espanya, que com diu ella «torna a agafar una pala». És subcampiona per equips d’Espanya 2014 i ocupa la 10à posició del món en el rànquing de pàdel per parelles.

Quan decideix dedicar-se professionalment al pàdel?
M’hi dedico professionalment des dels 28 anys. El pàdel em permet tenir temps lliure, viatjar a l’Argentina durant tres mesos, i gaudir de la meva gent, tot i que visquin a tants quilòmetres de distància.


Creu que en l’actualitat una dona pot viure del pàdel professional?
No es pot viure del pàdel sent dona! I encara menys si només et dediques a competir.


Sabem que ha estat portada a la revista Interviú. Pensa que això l’ha beneficiat professionalment i personal?
Professionalment sí, sens dubte. Interviú és un mitjà que té molta repercussió, i n’ha tingut a nivell mundial. Ha estat molt positiu.
I en l’àmbit personal, no en puc dir gran cosa. Realment, que la gent parli de mi o ser, d’alguna manera, més o menys famosa tant me fa.


Qui és el seu referent en el món de l’esport?
En Rafa Nadal. És un clar exemple de competidor nat: lluitador i ambiciós. Com a número u, ho ha de ser.


A banda dels campionats, fa alguna altra activitat que estigui relacionada amb el pàdel?
Sí: clínics, ProAms i exhibicions. A més, sóc monitora de SlamPadel Collbató, i faig classes de pàdel a tota mena de clients (des del més experimentat fins a qui no ho és). També sóc la imatge del club. Represento SlamPadel on sigui que vagi a jugar arreu del món.
I participo en els esdeveniments que s’organitzen a Espanya, i en qualsevol altre indret. Al març, per exemple, en tinc un a Abu Dhabi. La veritat és que m’agrada molt assistir a aquest tipus d’actes socials.


A qui prefereix entrenar, nens o adults?
Prefereixo entrenar adults, tot i que els nens aprenguin amb més facilitat.


En què consisteix el seu entrenament? Quantes hores hi dedica al dia? Quins exercicis fa?
Consisteix a entrenar la part física i la mental. Hi dedico unes 3 hores diàries. Són exercicis adaptats al pàdel en pista i al gym. També intento anar variant, i algun cop a la setmana faig classe d’spinning o de natació, perquè no sigui tan rutinari. Odio la rutina!


Segueix alguna dieta especial?
Vigilo la dieta per rendir esportivament, però de menjar «escombraria», com les hamburgueses dels restaurants del menjar ràpid, xocolata, gelats, etc., en menjo quan em vénen de gust.


Com veu el pàdel d’aquí a 20 anys?
Molt evolucionat, i en alguns països el veig com a esport olímpic i practicat per gent de totes les edats.


Creu que es troba en el seu millor moment? Quan s’acaba aproximadament la carrera esportiva d’una «padelera»?
Em trobo, sens dubte, en el millor moment, tant físicament com mental. Per això treballo molt còmoda en el joc, gaudint i sabent jugar bé a tots dos costats de la pista. Si estàs bé físicament, és possible arribar fins als 40.


Com es veu d’aquí a uns anys? Quin camí creu que seguirà en el futur, professionalment?
Sóc una persona que viu el present i que gaudeix la vida, sigui el que sigui a què em dediqui. Tinc diverses i vagues idees, perquè coneixent-me, sé que la meva vida pot fer sempre girs inesperats, cosa que m’encanta. Així que em podria allargar tota la revista explicant futures visions de la meva vida professional.

Deixa un comentari