Publicat el 13/05/2020

Sempre hem vist les catifes com el complement ideal per a l’interior de la casa. Tanmateix, comptar amb alguna estora al jardí o a la terrassa té diversos avantatges:

Afegeixen confort i calidesa. Les catifes donen un toc càlid a la casa, i el mateix passa en les zones en què estem a la intempèrie: eviten el contacte directe amb el terra en patis, porxos o terrasses, aportant una sensació més càlida i confortable.

Decoren i creen espais. Una de les funcions principals d’una catifa és la de delimitar zones. A l’exterior també podem utilitzar-les amb aquesta finalitat, sobretot en espais grans on podem crear zones d’estar, de menjador, de jocs o un racó chill-out.

Són fàcils de netejar. La majoria de catifes d’exterior estan fetes de materials plàstics, fet que les converteix en grans aliades en espais en què el tràfec diari és més intens. En alguns models n’hi haurà prou amb ruixar-les amb la mànega o passar-hi el pal de fregar per sobre. En d’altres, és suficient de netejar-les amb un raspall o un drap humit.

Són atemporals. La presència de catifes d’exterior en els balcons, patis o terrasses no ha d’anar lligada a l’estació de l’any en què ens trobem. Qualsevol moment és bo per decorar amb elles els espais exteriors i complementar el verd de la vegetació amb els tons de les estores.

Si disposes de jardí, patí o terrassa, les catifes d’exterior t’ajudaran a donar estil, confort i versatilitat a aquests espais. Les de polietilè o PVC poden estar a la intempèrie sense problemes, ja que és un material plàstic que suporta bé la incidència del sol i l’aigua. Els seus dissenys solen ser molt acolorits; és el cas de les viníliques, que imiten fins i tot l’aparença de les rajoles hidràuliques.

Què cal tenir en compte per triar una catifa d’exterior?

  • Tipus d’espai: al mercat hi ha una immensa varietat de models, colors, estampats i dimensions que ens permetran adaptar la catifa a l’espai amb què comptem: des de prop d’una piscina fins a zones assolellades o a l’ombra. Pensa que si la col·loquem prop de la piscina és important triar textures amb relleu per no relliscar.
  • Disseny: hi ha catifes d’exterior dissenyades exclusivament amb aquest fi. Estan fetes de polipropilè o vinil, materials sintètics que evitaran que es facin malbé amb les inclemències del temps.
  • Dimensions: es poden trobar catifes d’exterior de totes les mides, per tant només cal que triïs aquella que millor s’adapti a l’espai on anirà.
  • Sota cobert: en porxos o terrasses sota teulada es pot col·locar una gran catifa vinílica i posar-hi a sobre algunes de fibres naturals, que resisteixen bé els raigs ultraviolats. Només hauràs de vigilar que no es mullin perquè no es malmetin.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari