Publicat el 15/10/2019

La música i la carretera estan íntimament lligades. Els cotxes sempre han tingut un paper destacat en la cultura popular i han inspirat músics de diferents estils musicals, com ho evidencien aquestes cançons tan populars:

I’m in Love with My Car, de Queen: La va escriure Roger Taylor, el bateria de Queen, i va aparèixer el 1975 a la cara B del single Bohemian Rapsody. Té una peculiaritat, i és que no la canta Freddie Mercury, sinó el mateix Taylor. El compositor expressa l’amor que sent per un cotxe. Al final de la cançó es pot escoltar el seu Alfa Romeo.

Mercedes Benz, de Janis Joplin: Va ser publicada el 1971, després de la mort de l’artista, i està dedicada a l’elegància i classe del fabricant alemany. Joplin la va gravar tres dies abans de morir. Clamava a capella per un Mercedes Benz com a esperança d’una vida millor: Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz? (Oh Senyor, per què no em compres un Mercedes Benz?), ja que el motiu era voler estar a l’altura dels seus amics que tenien un Porsche.

Little Red Corvette, de Prince: Aquest gran tema està dedicat al famós Chevrolet Corvette i explica una aventura amorosa on l’amant no té gaire experiència. Fa servir una metàfora automobilística amb la qual compara el romanç amb un viatge en el Corvette. Little red Corvette. Baby, you’re much too fast. Little red Corvette. You need a love that’s gonna last (Petit Corvette vermell. Amor meu, vas massa de pressa. Petit Corvette vermell. Necessites un amor que duri). El solo de guitarra, interpretat per Dez Dickerson, va ser valorat pels lectors de Guitar World com un dels 100 millors de tots els temps.

Pink Cadillac, de Bruce Springsteen: En aquesta cançó, inclosa a la cara B de l’àlbum Dancing in the Dark, Springsteen també fa servir un cotxe com a metàfora sexual. Natalie Cole (filla de Nat King Cole) va fer una versió d’aquest tema que va ser elogiada pel Boss i va assolir el 5è lloc de les llistes d’èxits.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari