Publicat el 21/04/2017

Segons informa la Direcció General de Trànsit (DGT) al seu web, des del passat 11 d’abril estan operatives les càmeres que controlen de manera automatitzada l’ús del cinturó de seguretat per part dels conductors. Es tracta de 225 aparells, el 60% dels quals estan ubicats en vies convencionals, i el 40% restant en vies d’alta ocupació.

Amb aquesta mesura es pretén generalitzar entre els ocupants dels vehicles la utilització d’aquest dispositiu de seguretat, que redueix en un 60% la possibilitat de morir en cas d’accident. Els conductors que circulin sense portar posat el cinturó de seguretat i siguin captats per les càmeres rebran una carta informativa, i no s’iniciarà cap procediment sancionador, ja què l’objectiu primordial és la conscienciació. Però un cop finalitzada la fase informativa, que tindrà una durada d’uns dos mesos, s’iniciarà la de denúncia de la infracció, i aquells conductors que siguin captats per les càmeres circulant sense portar posat el cinturó de seguretat rebran la denúncia corresponent: 200 € i la retirada de 3 punts.

La DGT també ha informat que l’any 2015 el 22% dels conductors morts en via interurbana no utilitzaven cinturó de seguretat, mentre que en vies urbanes no el duien 19 dels 70 finats. Pel que fa als ferits, el 10% no el portava posat en el moment de l’accident en el cas de les vies interurbanes, i el 14% en les urbanes.

Segons declaracions del director general de Trànsit, Gregorio Serrano, aquestes dades «criden a la reflexió i a la responsabilitat que tots com a usuaris de vehicles tenim de conscienciar la resta d’ocupants perquè facin ús de l’assegurança de vida més important i més barata que tenim quan viatgem en cotxe».

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari