Publicat el 21/11/2017

La planta és originària del sud i l’est d’Europa. Ja era utilitzada pels antics egipcis, i des de llavors ha estat una valuosa planta medicinal per a totes les cultures mediterrànies.

La podem trobar al camp, silvestre, o també la podem cultivar al nostre jardí. Les seves flors són d’un color groc daurat, de gust un xic amargant, i desprenen la clàssica olor de la camamilla.

Aquestes flors són la part de la planta que s’utilitza, ja sigui per preparar en infusió per a ús intern o en maceració per a ús extern.

Virtuts més importants

  • Té propietats altament antiinflamatòries, antibacterianes, antisèptiques, sedants i hepàtiques, entre moltes d’altres.
  • També té virtuts digestives, motiu pel qual es recomana prendre una tassa d’infusió de camamilla després dels àpats per prevenir dolors, calmar la pesadesa i ajudar en la digestió.
  • És de gran eficàcia en inflamacions cutànies i cremades.
  • Un sedant natural per a l’ansietat i un tònic excel·lent per a la netedat de la pell.
  • Va molt bé per tractar infeccions respiratòries com ara refredats amb febre i bronquitis.
  • També és ideal per a aquelles dones que pateixen dolors menstruals intensos.

Beneficis de la camamilla per a la bellesa

La camamilla s’utilitza en nombroses cremes naturals, casolanes o de laboratori, ja que ajuda a eliminar les impureses i cèl·lules mortes, donant un aspecte més net i natural a la nostra pell.

També s’utilitza en l’elaboració de xampús per donar brillantor als cabells, i en tints naturals per aclarir el color i per minimitzar les canes. Afegida a l’aigua de la banyera, ajuda a la relaxació i a descongestionar la pell.

És una d’aquelles infusions que ja han passat a tenir nom propi: és un dels remeis tradicionals casolans que ens han donat a tots per curar diferents problemes digestius, i ja fa molts anys que funciona!

Tot i les seves propietats medicinals, la camamilla també és bona de prendre quan et trobes bé. Amb una aroma floral i dolça i un gust lleugerament amarg, és una infusió que es pot prendre en qualsevol moment. El gran ventall de propietats de la camamilla fa que sigui imprescindible tenir-la sempre a l’abast.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari