Publicat el 09/09/2019

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya ha alertat que s’ha d’anar amb cura amb el que es coneix com a «símptomes de la síndrome postvacacional», perquè «poden afectar la salut de les persones que la pateixen tot i no ser considerada una malaltia», segons informa l’ACN.

L’entitat ha explicat en un comunicat que aquesta síndrome afecta el 65 % dels treballadors, tot i que és més habitual en les dones. A les dades que destaquen, es fa constar que el 20 % dels afectats es recuperen en dos dies, però el 35 % arrossega les molèsties durant dues setmanes. En concret, es tracta de «malestar psicològic, preocupació, inseguretat, palpitacions, taquicàrdia, tremolor, mal de cap i molèsties digestives», afegeixen. D’altra banda, si aquests símptomes duren més de dues setmanes es poden convertir en problemes més seriosos com trastorns d’ansietat o depressió. A més, aquesta síndrome també afecta la productivitat, i un 10 % dels afectats acaben demanant la baixa laboral.

D’altra banda, des de l’entitat es demana a les infermeres de família màxima atenció aquests dies davant de consultes que puguin tenir un origen en la síndrome postvacacional, com ara trastorns físics, cardiovasculars, digestius, respiratoris o fins i tot dermatològics, com ara acne, psoriasi o èczema.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari